hannasundqvist!

Angående match #8

Hej!

Onsdags samtalet gick jättebra och det kändes bra. Jag frågade när dom ville att deras au pair ska komma dit och då sa dom i maj/juni. Alldeles för tidigt för mig och augusti var lite sent för dom. Men mamman sa att hon skulle kolla upp om de kunde tänka sig att vänta tills augusti så skulle hon höra av sig sen. Jag gillade/gillar verkligen den familjen. Mamman var jättesnäll och hur trevlig som helst! Jag fick ett mejl i fredags, ett jättefint mejl, där hon skrev lite om hur hon tyckte jag var som person. Men sen också att det just nu inte ser ut som att de kan vänta enda till augusti. Dock så skulle hon höra av sig om det blir ändrat och dom kan vänta till augusti. Så hon släppte mig från profilen så jag kan matchas med nya familjer. Det kändes lite trist, men jag blev väldigt glad över mejlet i sig. Det var ett jättefint mejl och jag uppskattar det väldigt mycket. Delen där hon skrev att de inte kan vänta var ju dock inte rolig.

Känns lite typiskt att det var tiden som sabbade det här. Men vi får väl se hur det blir! Har inte fått någon ny matchning än, men det kommer väl snart.

Ha det så bra!

Match #8

Hej!

Sen den senaste matchningen har jag kanske fått 3 nya matchningar, ärligt talat så har jag tappat räkningen eftersom jag inte har pratat med varje familj. Så jag är inte helt säker på att rubriken stämmer! Angående familjen i Kalifornien, som ville ha en au pair i oktober, så tackade jag nej. Oktober kändes alldeles för sent för mig.

Hur som helst, jag har fått någon match men familjen tog bort mig, sen fick jag nån ny osv.

I fredags, 3/2, fick jag en ny matchning med en familj ifrån New Jersey. Familjen har tre barn, en son och två döttrar. Sonen är äldst, 8 år, sen är mellersta 5 år och yngsta 2 år. Åldrarna känns perfekta! Jag mejlade till familjen efter att jag hade tittat igenom deras profil. Dom verkade jättegulliga så jag ville gärna prata med dom. Jag fick svar och vi bestämde oss för att prata igår, söndag 5/2. Jag pratade med mamman och sa hej till de andra. Mamman var jättesnäll och hela familjen verkar jättebra! Vi pratade i ungefär 34 minuter och i slutet bestämde vi att vi skulle prata idag igen. Fick dock ett mejl av mamman och hon frågade om vi kan prata på onsdag istället, så det blir nog det.

Det som är lite "extra speciellt" med den här familjen är att dom är judiska. Så dom har lite andra traditioner och matvanor, men jag vill ju uppleva nya traditioner och så så det är verkligen inga problem. Mamman berättade lite om hur deras vardag ser ut, deras traditioner, matvanor etc. och jag tycker att det vore lite "spännande" att få prova på det, förstå mig rätt! Haha, det är lite svårt att formulera sig men hoppas ni förstår vad jag menar. Familjen verkar iallafall som en jättego familj och just nu känns det riktigt bra. Vi får ser hur onsdagssamtalet kommer gå! Det kommer nog gå bra, hoppas jag!

En lite random bild bara för att få lite färg i bloggen.

 

Ha det så bra!

Uppdatering angående match #5

Hej!

Match #5 som jag skrev om i det tidigare inlägget hörde av sig dagen efter. Dom valde att fortsätta prata med en annan au pair och släppte därför mig. Det kändes lite surt eftersom jag verkligen gillade dom, men det är bara och fortsätta för till slut hittar jag den perfekta familjen för mig! De skrev att de hade haft det jättesvårt att välja, och det som avgjorde det hela var att den andra au pairn hade lite mer erfarenhet med yngre barn. Så jag förstår dom och är verkligen inte sur, det är ju så det kommer gå till. Men som sagt, det kändes lite surt.

Dagen efter jag fick deras svar så fick jag en ny matchning! Med en familj i Kalifornien. De skickade i väg ett mejl och jag svarade, sen har jag dock inte hört något mer från dom. När jag tittade på deras profil så verkade de snälla och så men jag kände att det inte riktigt klickade, men jag vill ge dom en chans. En annan sak är att de vill ha en ny au pair i slutet av oktober, vilket är nästan 2-3 månader efter jag skulle vilja åka. Så jag ska vänta och se om de hör av sig snart igen, annars släpper jag dom så jag kan få nya matchningar. Om familjen skulle visa sig vara perfekt för mig skulle jag definitivt kunna åka i oktober men som det ser ut just nu, nej.

Jag får vänta och se, det är ju inte akut än så länge!

 

Ha det så bra!

Fjärde och femte matchning + samtal

Hej!

Ett tag stod det lite stilla och jag fick inga matchningar. En morgon, kommer inte ihåg exakt när, vaknade jag upp och såg att jag hade fått mejl om en ny matchning! Men när jag väl gick in för att kolla på familjens profil så var dom inte kvar. Fick alltså bara reda på deras efternamn och inget mer.

Hur som helst, det gick några dagar till och i fredags 20/1 fick jag min femte match! Familjen skrev snabbt att de ville prata med mig och vi bestämde att vi redan skulle prata på lördagen, alltså dagen efter vi fick matchningen. Vi bestämde tid och jag satt och vänta, inget samtal. Jag mejlade för att kolla om något hade hänt, och dom hade bara skrivit fel i sin kalender och trodde vi sa söndag. Haha! Sånt händer så vi bestämde att prata på söndagen istället. Jag blev dock sjuk under söndagen men vi pratade ändå. Jag pratade med mamman och hon var hur gullig som helst! Vi pratade ungefär i 20 minuter och sen fråga hon om jag hade tid och prata imorgon också. Alltså idag 23/1. Det kunde jag och då fick jag prata med mamman igen, sen pappan och sen deras nuvarande au pair. Jag är lika sjuk idag som igår men känner mig lite slöare idag, men jag tyckte att samtalet gick hur bra som helst ändå! Sammanlagt pratade vi runt 30 min idag.

Det finns verkligen ingenting att klaga på. Dom verkar vara en underbar familj! Mamman sa att dom har nån intervju kvar med en annan au pair och efter dom har pratat så ska dom typ "jämföra" och så ska dom höra av sig. Jag hoppas innerligen att dom vill fortsätta prata med mig för just nu känns det som dom är en perfekt match för mig! Jag fick en klar bild över hur det var att jobba hos dom, hur barnen är och hur allt fungerar generellt! 

Håller tummarna och hoppas på ett svar ikväll eller imorgon när jag vaknar!

 

Juste, den här familjen bor i delstaten Massachussets. Dom har två barn på åldrarna 6 och 3.5. Dottern är 6 och sonen 3.5. Så åldrarna tycker jag är perfekta! Har inte pratat med barnen än men det får jag nog om de vill fortsätta prata med mig!

 

Om det är någon som har en fråga så är det bara att fråga så svarar jag jättegärna på dom!

Ha det så bra!

Matchningen fortsätter

Hej!

Tänkte uppdatera er lite om hur det ligger till med New Jersey familjen. I torsdags fick jag ett mejl där dom tackade så mycket för att jag ville prata med dom och dom skrev även att jag hade bra egenskaper och var en bra tjej men att dom tyvärr hade hittat en annan au pair som passade lite bättre med barnen och deras hobbys. Så samtalet som vi skulle ha haft idag blev alltså inte av, känns lite synd men jag tar det inte personligt. Dom var jättetrevliga iallafall men matchningen får fortsätta för min del. Till slut kommer jag ju hitta den rätta familjen!

Om någon har någon fråga eller så så är det bara att lämna en kommentar så svarar jag på den så fort jag kan!

Ha det så bra!

Första samtalet

Hej!

Igår fick jag min tredje matchning med en familj med två barn. Dom bor vid en liten stad i delstaten New Jersey. Jag fick ganska snart ett mejl och vi bestämde att vi skulle skypea med varandra idag (tis 10/1) klockan 15.00. Jag blev genast nervös och överlycklig att få prata med min första familj, då de två första matcherna klickade bort mig direkt. Jag blev mest nervös för jag var tvungen att komma på en massa frågor som jag skulle kunna ställa till dom. Tiden flöt på i början av dagen men ju närmare jag kom desto mer nervös blev jag. 

Vi pratade i ungefär 30 minuter och det kändes bra. Dom var jättetrevliga och snälla. Jag är lite nyfiken på vad dom tyckte, jag var så nervös men jag hoppas att det inte märktes. Vi bestämde iallafall att jag ska få prata med barnen nu på lördag! Hittills känns det jättebra bortsett från min nervositet som kanske kom i vägen lite för samtalet men det blir nog ännu bättre till på lördag!

 

Nu är det bara att ladda inför lördag och försöka få ner nervositeten tills då!

Ha det så bra!

Lite om mig

Välkommen till min blogg!

Mitt namn är Hanna Sundqvist och den 16 Januari blir jag 19 år. 

Jag går det naturvetenskapliga programmet och i år tar jag studenten!(!!) Mina planer efter studenten är att jobba lite under sommaren och sen i slutet av juli/början av augusti åka till USA som au pair, ett helt år. Jag har länge funderat på det och just nu är jag inne i matchningsprocessen.

På fritiden spelar jag valthorn, umgås med kompisar och pojkvän, tränar yngre spelare i volleyboll och går i skolan. När jag har tid så försöker jag lägga mig tillgänglig på jobbet. 

Den här bloggen kommer handla om tiden innan USA, så som planering, matchning, tankar etc, själva resan och när min resa är över. Om ni vill följa mitt bloggande om min fritid förutom tiden innan au pair så kan ni läsa min andra blogg HÄR

 

Hoppas ni vill följa med på min resa!