hannasundqvist!

Kategori: Matchningsprocess

Min värdfamilj!

Heeeej!

Nu var det ett tag sen som jag uppdaterade, beror nog mest på att det inte har hänt så jättemycket och sen har jag haft fullt upp så har glömt bort bloggen lite.

Jag har haft ett nytt samtal med Kalifornien familjen. Pratade med barnen då och dom är verkligen jättesöta!

 

Hur som helst, för två-tre veckor sedan fick jag en match med en familj från Seattle. Mamman är från Sverige och pappan är från Storbritannien. Dom har två barn, en son på snart 10 år och en tjej på 8 år. Pratade med föräldrarna förra helgen och det kändes bra. I lördags fick jag prata med dom igen och dessutom prata med barnen. Och dom var verkligen jättegulliga! Föräldrarna känns så jordnära! Det känns verkligen jättebra med dom. Vi har samma tankar med hur vi vill att saker ska vara och att vi ska lära känna varandra bra. Jag ska inte bara dit för att jobba utan också bli en del av deras familj, vilket känns jättebra! Precis vad jag vill. 

Så, igår (måndags) morse fick jag ett jättefint mejl och dom frågade om jag ville bli deras au pair. Och eftersom det känns så bra så tackade jag JA!

Jag har en värdfamilj!! I slutet av augusti åker jag till USA, Seattle, och stannar där i ett år! HELT SJUKT! Jag är så otroligt glad och längtar så himla mycket till augusti!

Det känns verkligen jättebra och jag längtar så enormt mycket! Dessutom är ju Seattle en sån fin stad!

 

Detta innebär att jag inte kommer få några fler matcher med familjer, för nu har jag min! Så i fortsättningen kommer jag uppdatera om förberedelser och lite andra saker!

 

Ha det så bra!

What's new?

Hej på er!

Tänkte uppdatera er lite om vad som har hänt med familjerna. Familjen från Chicago, med pappa som var svensk, skickade ett mejl och sa att dom hade valt en annan au pair som inte var lika lik dom som jag var. Det gjorde inte mig så mycket för det kändes inte helt rätt heller. 

För en vecka sen hade jag mitt andra samtal med familjen från Kalifornien och sen dess har vi mejlat lite. Det var några dagar sen jag hörde något från dom dock så kanske skickar iväg ett mejl imorgon eller så. Ska nog iallafall mejla deras au pair och ställa lite fler frågor till henne. Det känns fortfarande jättebra med dom så jag hoppas att dom fortfarande är intresserade av mig! 

Förutom det så har det inte hänt så mycket annat. Det var en familj som skrev och frågade om jag var intresserad av och prata med dom. Men på grund av barnens höga åldrar valde jag och tacka nej. Jag letar mer efter yngre barn, eller där dom har varierande åldrar. Det kändes helt enkelt inte rätt så valde att inte börja prata med dom.

En bild från i somras när man mådde som bäst. I hängmattan med bästa kompisen, popcorn och film. Längtar ju så fruktansvärt mycket till sommaren nu!

 

Ha det så bra! 

Match #11 och #12

Heej!

Så, jag har fått en till matchning. Match #12, som jag fick i måndags tror jag. En familj från Chicago. Dom har två barn och pappan är svensk. Föräldrarna är jättetrevliga och jag ska nog få prata med barnen någon dag också. Vi får se när det blir. Pratade med dom i tisdags och idag. Dom är verkligen jättetrevliga och barnen verkar gulliga av vad jag har hört! Det är svårt och säga något ordentligt om dom eftersom jag inte har pratat med barnen än. Tror det blir helt annat när dom är med i ett samtal. 

Jag har fortfarande kontakt med match #11, familjen från Kalifornien med dotter som sa "I love you", hihi. Sedan vårat samtal i lördags har vi mejlat lite fram och tillbaka och det känns riktigt bra. Det kändes ännu bättre när jag hade pratat med deras nuvarande au pair på Skype. Familjen frågade om jag ville prata med deras au pair och det ville jag ju gärna. Då får man ännu mer perspektiv på hur dom är som personer och hur allt annat fungerar generellt. Man kan väl säga att jag kom skuttandes ner från trappan och log som bara den, haha! Hon var jättetrevlig och besvarade alla mina frågor, och jag älskar verkligen den här familjen! Hoppas verkligen att dom blir min värdfamilj! Så känner jag nu iallafall!

Här ser ni vart Chicago ligger.

Just nu känns det så bra och jag vet verkligen hur det ska kännas för att jag ska kunna tacka ja till en familj.

 

Om nån har någon fråga så är det bara att ställa den så svarar jag jättegärna!<3

Match #10 och #11

Hej!

Jag har fått lite nya matchningar. Match nummer 10 fick jag någon gång under veckan, men jag valde att inte prata med dom då barnen var lite för gamla för mig. Den äldsta var 16 år och den yngsta 8. Dom hade 4 barn så åldrarna passade inte mig alls. Jag har ingen erfarenhet av en 16-åring förutom min syster. Jag tycker att man inte får samma band mellan barnen om de är för gamla. Och en 16-åring är ju mer ungdom än barn. Så det blev ingenting med dom.

Match nummer 11 däremot!!(!!) Matchades med dom i fredags tror jag. Fick ett mejl ganska snabbt från mamman och hon frågade lite och bad mig läsa igenom deras profil. Vilket jag gjorde och jag mejlade tillbaka. Dom verkade jättegulliga men fick först känslan av att de inte skulle passa mig. Men på lördagen bestämde vi att prata och det blev ganska spontant för det blev 10 minuter efter att vi hade kollat när den andra kunde. Och jag fick lite av en chock måste jag säga! HELA familjen var med och pratade på skype! Har alltid bara pratat med mamman (nån gång har pappan också varit med) men barnen och pappan var med nu också! 

Lite om familjen då; dom har tre barn. Två söner och en dotter. Pojkarna är 11 och 8 år och tjejen är 5 år. De bor i Kalifornien uppe vid bergen typ. Det första tjejen säger är "I love you!" Hur glad blir man inte då? Haha, hon var så gullig! Killarna frågade om jag spelade tvspel/datorspel och vilka jag spelade. Det var verkligen jätteroligt att få prata med hela familjen. Vi pratade i lite drygt 30 minuter och det kändes verkligen bra genom hela samtalet. Dom verkar vara en jättebra familj, dom hittar på mycket roligt, klär ut sig till halloween, åker på små roadtrips osv. Blev så glad och log nog hela kvällen efter det.

Helt ärligt, det är en sån här familj jag letar efter. Efter det här samtalet har jag bestämt mig att det nog inte kommer bli något med match #8. Får en känsla av att jag kommer missa så mycket som jag egentligen vill uppleva om jag skulle välja #8. Och det vill jag verkligen inte. Det kändes så bra men jag tror att jag låste mig lite med att jag så gärna ville få en värdfamilj nu. 

#11 känns verkligen jättebra och vi ska prata igen någon dag. Nu är jag mer säker på hur jag vill att min värdfamilj ska vara! 

 

Ha det så bra!

Samtal med match #8

Heej!

Egentligen skulle jag prata med familjen imorgon men mamman mejlade och frågade om vi kunde ta det idag istället och det gick bra. Så idag vid 19.00 pratade vi via skype och vi pratade i 1 h och 20 minuter! Riktigt länge, vi pratade lite om allt möjligt och det kände riktigt bra. Vi har fortfarande lite svårt att få ihop det här med tiden men det ser ut som att vi kan komma på en lösning som fungerar för båda parterna om vi bestämmer oss för att säga ja till varandra. Jag har än så länge bara pratat med mamman, och hon är verkligen jättesnäll! Det känns avslappnat när vi pratar och det gör inget att det blir tysta stunder ibland. Jag ska få prata med pappan nån dag också, men på grund av hans arbetstider måste det bli på en söndag, så vi får se om det kanske blir nu på söndag. Hoppas det. 

Mamman pratade lite mer om barnen och jag måste säga att barnen låter underbara! Dom har alla olika personligheter vilket gör det ännu roligare! Killen älskar sport, mellan tjejen älskar att pyssla och rita och yngsta tjejen älskar musik. Helt perfekt!

Just nu hoppas jag verkligen att de kommer bli min värdfamilj, för jag gillar dom riktigt mycket även fast jag bara pratat med mamman. Men som hon beskriver allt låter det jättebra! 

 

Jag känner mig så lugn och glad nu efter vårat samtal och hoppas att vi ska prata snart igen! Det känns verkligen jättebra!

Match #8 igen

Hej!

Match #9 hörde aldrig av sig igen, har snart väntat i två veckor sen vi pratade sist så jag valde att släppa dom. Jag hade mejlat dom men fick aldrig något svar, så jag skickade ett sista mejl och sa att jag släppte dom och lite annat. 

Hur som helst, igår fick jag ett mejl från match #8! Den familjen som jag tyckte om så mycket! Det var ju tiden som sabbade för oss men nu skrev mamman att dom har fixat så man troligtvis kan vänta till augusti (Läs tidigare inlägg för mer info om familjen). Så hon vill börja prata med mig igen, så vi ska prata på fredag klockan 17.00. Jag blev verkligen jätteglad när jag fick ett mejl från dom. Tyckte ju verkligen om dom så det känns extra bra! Förhoppningsvis går det bra och att det kanske leder till att de blir min värd-familj! Men som sagt, vi får se hur det går. Det känns verkligen bra även fast vi inte har pratat på några veckor. Och dom måste ju ha fastnat lite för mig eftersom dom fixade med tiden och kontaktade mig igen! YEY!

Efter mejlet kunde jag inte sluta le, det gjorde hela min dag! Nu längtar jag riktigt mycket till fredag!

Ha det så bra! Kram

Match #9

Hej!

I onsdags, för en vecka sen, fick jag en ny match med en familj. Jag fick också snabbt ett mejl från familjen och dom ville prata nån dag. Dom har två barn, 9 och 4,5 år. Dom bor i Kalifornien och mamman är svensk. I fredags pratade jag med mamman och hon var jättesnäll! Den här gången tog vi samtalet på svenska och vi pratade närmare 40 minuter tror jag. Hon var jättesnäll och familjen lät som en jättebra familj. I slutet kom vi överens om att vi ska prata igen men vi får se när. Vi har inte bestämt någon dag än.

Hur som helst, en jättetrevlig familj, barnen verkar jättesöta och nu är det bara och vänta på nästa samtal.

 

Ha det så bra!

Angående match #8

Hej!

Onsdags samtalet gick jättebra och det kändes bra. Jag frågade när dom ville att deras au pair ska komma dit och då sa dom i maj/juni. Alldeles för tidigt för mig och augusti var lite sent för dom. Men mamman sa att hon skulle kolla upp om de kunde tänka sig att vänta tills augusti så skulle hon höra av sig sen. Jag gillade/gillar verkligen den familjen. Mamman var jättesnäll och hur trevlig som helst! Jag fick ett mejl i fredags, ett jättefint mejl, där hon skrev lite om hur hon tyckte jag var som person. Men sen också att det just nu inte ser ut som att de kan vänta enda till augusti. Dock så skulle hon höra av sig om det blir ändrat och dom kan vänta till augusti. Så hon släppte mig från profilen så jag kan matchas med nya familjer. Det kändes lite trist, men jag blev väldigt glad över mejlet i sig. Det var ett jättefint mejl och jag uppskattar det väldigt mycket. Delen där hon skrev att de inte kan vänta var ju dock inte rolig.

Känns lite typiskt att det var tiden som sabbade det här. Men vi får väl se hur det blir! Har inte fått någon ny matchning än, men det kommer väl snart.

Ha det så bra!

Match #8

Hej!

Sen den senaste matchningen har jag kanske fått 3 nya matchningar, ärligt talat så har jag tappat räkningen eftersom jag inte har pratat med varje familj. Så jag är inte helt säker på att rubriken stämmer! Angående familjen i Kalifornien, som ville ha en au pair i oktober, så tackade jag nej. Oktober kändes alldeles för sent för mig.

Hur som helst, jag har fått någon match men familjen tog bort mig, sen fick jag nån ny osv.

I fredags, 3/2, fick jag en ny matchning med en familj ifrån New Jersey. Familjen har tre barn, en son och två döttrar. Sonen är äldst, 8 år, sen är mellersta 5 år och yngsta 2 år. Åldrarna känns perfekta! Jag mejlade till familjen efter att jag hade tittat igenom deras profil. Dom verkade jättegulliga så jag ville gärna prata med dom. Jag fick svar och vi bestämde oss för att prata igår, söndag 5/2. Jag pratade med mamman och sa hej till de andra. Mamman var jättesnäll och hela familjen verkar jättebra! Vi pratade i ungefär 34 minuter och i slutet bestämde vi att vi skulle prata idag igen. Fick dock ett mejl av mamman och hon frågade om vi kan prata på onsdag istället, så det blir nog det.

Det som är lite "extra speciellt" med den här familjen är att dom är judiska. Så dom har lite andra traditioner och matvanor, men jag vill ju uppleva nya traditioner och så så det är verkligen inga problem. Mamman berättade lite om hur deras vardag ser ut, deras traditioner, matvanor etc. och jag tycker att det vore lite "spännande" att få prova på det, förstå mig rätt! Haha, det är lite svårt att formulera sig men hoppas ni förstår vad jag menar. Familjen verkar iallafall som en jättego familj och just nu känns det riktigt bra. Vi får ser hur onsdagssamtalet kommer gå! Det kommer nog gå bra, hoppas jag!

En lite random bild bara för att få lite färg i bloggen.

 

Ha det så bra!

Uppdatering angående match #5

Hej!

Match #5 som jag skrev om i det tidigare inlägget hörde av sig dagen efter. Dom valde att fortsätta prata med en annan au pair och släppte därför mig. Det kändes lite surt eftersom jag verkligen gillade dom, men det är bara och fortsätta för till slut hittar jag den perfekta familjen för mig! De skrev att de hade haft det jättesvårt att välja, och det som avgjorde det hela var att den andra au pairn hade lite mer erfarenhet med yngre barn. Så jag förstår dom och är verkligen inte sur, det är ju så det kommer gå till. Men som sagt, det kändes lite surt.

Dagen efter jag fick deras svar så fick jag en ny matchning! Med en familj i Kalifornien. De skickade i väg ett mejl och jag svarade, sen har jag dock inte hört något mer från dom. När jag tittade på deras profil så verkade de snälla och så men jag kände att det inte riktigt klickade, men jag vill ge dom en chans. En annan sak är att de vill ha en ny au pair i slutet av oktober, vilket är nästan 2-3 månader efter jag skulle vilja åka. Så jag ska vänta och se om de hör av sig snart igen, annars släpper jag dom så jag kan få nya matchningar. Om familjen skulle visa sig vara perfekt för mig skulle jag definitivt kunna åka i oktober men som det ser ut just nu, nej.

Jag får vänta och se, det är ju inte akut än så länge!

 

Ha det så bra!

Fjärde och femte matchning + samtal

Hej!

Ett tag stod det lite stilla och jag fick inga matchningar. En morgon, kommer inte ihåg exakt när, vaknade jag upp och såg att jag hade fått mejl om en ny matchning! Men när jag väl gick in för att kolla på familjens profil så var dom inte kvar. Fick alltså bara reda på deras efternamn och inget mer.

Hur som helst, det gick några dagar till och i fredags 20/1 fick jag min femte match! Familjen skrev snabbt att de ville prata med mig och vi bestämde att vi redan skulle prata på lördagen, alltså dagen efter vi fick matchningen. Vi bestämde tid och jag satt och vänta, inget samtal. Jag mejlade för att kolla om något hade hänt, och dom hade bara skrivit fel i sin kalender och trodde vi sa söndag. Haha! Sånt händer så vi bestämde att prata på söndagen istället. Jag blev dock sjuk under söndagen men vi pratade ändå. Jag pratade med mamman och hon var hur gullig som helst! Vi pratade ungefär i 20 minuter och sen fråga hon om jag hade tid och prata imorgon också. Alltså idag 23/1. Det kunde jag och då fick jag prata med mamman igen, sen pappan och sen deras nuvarande au pair. Jag är lika sjuk idag som igår men känner mig lite slöare idag, men jag tyckte att samtalet gick hur bra som helst ändå! Sammanlagt pratade vi runt 30 min idag.

Det finns verkligen ingenting att klaga på. Dom verkar vara en underbar familj! Mamman sa att dom har nån intervju kvar med en annan au pair och efter dom har pratat så ska dom typ "jämföra" och så ska dom höra av sig. Jag hoppas innerligen att dom vill fortsätta prata med mig för just nu känns det som dom är en perfekt match för mig! Jag fick en klar bild över hur det var att jobba hos dom, hur barnen är och hur allt fungerar generellt! 

Håller tummarna och hoppas på ett svar ikväll eller imorgon när jag vaknar!

 

Juste, den här familjen bor i delstaten Massachussets. Dom har två barn på åldrarna 6 och 3.5. Dottern är 6 och sonen 3.5. Så åldrarna tycker jag är perfekta! Har inte pratat med barnen än men det får jag nog om de vill fortsätta prata med mig!

 

Om det är någon som har en fråga så är det bara att fråga så svarar jag jättegärna på dom!

Ha det så bra!

Matchningen fortsätter

Hej!

Tänkte uppdatera er lite om hur det ligger till med New Jersey familjen. I torsdags fick jag ett mejl där dom tackade så mycket för att jag ville prata med dom och dom skrev även att jag hade bra egenskaper och var en bra tjej men att dom tyvärr hade hittat en annan au pair som passade lite bättre med barnen och deras hobbys. Så samtalet som vi skulle ha haft idag blev alltså inte av, känns lite synd men jag tar det inte personligt. Dom var jättetrevliga iallafall men matchningen får fortsätta för min del. Till slut kommer jag ju hitta den rätta familjen!

Om någon har någon fråga eller så så är det bara att lämna en kommentar så svarar jag på den så fort jag kan!

Ha det så bra!

Första samtalet

Hej!

Igår fick jag min tredje matchning med en familj med två barn. Dom bor vid en liten stad i delstaten New Jersey. Jag fick ganska snart ett mejl och vi bestämde att vi skulle skypea med varandra idag (tis 10/1) klockan 15.00. Jag blev genast nervös och överlycklig att få prata med min första familj, då de två första matcherna klickade bort mig direkt. Jag blev mest nervös för jag var tvungen att komma på en massa frågor som jag skulle kunna ställa till dom. Tiden flöt på i början av dagen men ju närmare jag kom desto mer nervös blev jag. 

Vi pratade i ungefär 30 minuter och det kändes bra. Dom var jättetrevliga och snälla. Jag är lite nyfiken på vad dom tyckte, jag var så nervös men jag hoppas att det inte märktes. Vi bestämde iallafall att jag ska få prata med barnen nu på lördag! Hittills känns det jättebra bortsett från min nervositet som kanske kom i vägen lite för samtalet men det blir nog ännu bättre till på lördag!

 

Nu är det bara att ladda inför lördag och försöka få ner nervositeten tills då!

Ha det så bra!

Upp