hannasundqvist!

Kategori: Allmänt

Fjärde och femte matchning + samtal

Hej!

Ett tag stod det lite stilla och jag fick inga matchningar. En morgon, kommer inte ihåg exakt när, vaknade jag upp och såg att jag hade fått mejl om en ny matchning! Men när jag väl gick in för att kolla på familjens profil så var dom inte kvar. Fick alltså bara reda på deras efternamn och inget mer.

Hur som helst, det gick några dagar till och i fredags 20/1 fick jag min femte match! Familjen skrev snabbt att de ville prata med mig och vi bestämde att vi redan skulle prata på lördagen, alltså dagen efter vi fick matchningen. Vi bestämde tid och jag satt och vänta, inget samtal. Jag mejlade för att kolla om något hade hänt, och dom hade bara skrivit fel i sin kalender och trodde vi sa söndag. Haha! Sånt händer så vi bestämde att prata på söndagen istället. Jag blev dock sjuk under söndagen men vi pratade ändå. Jag pratade med mamman och hon var hur gullig som helst! Vi pratade ungefär i 20 minuter och sen fråga hon om jag hade tid och prata imorgon också. Alltså idag 23/1. Det kunde jag och då fick jag prata med mamman igen, sen pappan och sen deras nuvarande au pair. Jag är lika sjuk idag som igår men känner mig lite slöare idag, men jag tyckte att samtalet gick hur bra som helst ändå! Sammanlagt pratade vi runt 30 min idag.

Det finns verkligen ingenting att klaga på. Dom verkar vara en underbar familj! Mamman sa att dom har nån intervju kvar med en annan au pair och efter dom har pratat så ska dom typ "jämföra" och så ska dom höra av sig. Jag hoppas innerligen att dom vill fortsätta prata med mig för just nu känns det som dom är en perfekt match för mig! Jag fick en klar bild över hur det var att jobba hos dom, hur barnen är och hur allt fungerar generellt! 

Håller tummarna och hoppas på ett svar ikväll eller imorgon när jag vaknar!

 

Juste, den här familjen bor i delstaten Massachussets. Dom har två barn på åldrarna 6 och 3.5. Dottern är 6 och sonen 3.5. Så åldrarna tycker jag är perfekta! Har inte pratat med barnen än men det får jag nog om de vill fortsätta prata med mig!

 

Om det är någon som har en fråga så är det bara att fråga så svarar jag jättegärna på dom!

Ha det så bra!

Matchningen fortsätter

Hej!

Tänkte uppdatera er lite om hur det ligger till med New Jersey familjen. I torsdags fick jag ett mejl där dom tackade så mycket för att jag ville prata med dom och dom skrev även att jag hade bra egenskaper och var en bra tjej men att dom tyvärr hade hittat en annan au pair som passade lite bättre med barnen och deras hobbys. Så samtalet som vi skulle ha haft idag blev alltså inte av, känns lite synd men jag tar det inte personligt. Dom var jättetrevliga iallafall men matchningen får fortsätta för min del. Till slut kommer jag ju hitta den rätta familjen!

Om någon har någon fråga eller så så är det bara att lämna en kommentar så svarar jag på den så fort jag kan!

Ha det så bra!

Första samtalet

Hej!

Igår fick jag min tredje matchning med en familj med två barn. Dom bor vid en liten stad i delstaten New Jersey. Jag fick ganska snart ett mejl och vi bestämde att vi skulle skypea med varandra idag (tis 10/1) klockan 15.00. Jag blev genast nervös och överlycklig att få prata med min första familj, då de två första matcherna klickade bort mig direkt. Jag blev mest nervös för jag var tvungen att komma på en massa frågor som jag skulle kunna ställa till dom. Tiden flöt på i början av dagen men ju närmare jag kom desto mer nervös blev jag. 

Vi pratade i ungefär 30 minuter och det kändes bra. Dom var jättetrevliga och snälla. Jag är lite nyfiken på vad dom tyckte, jag var så nervös men jag hoppas att det inte märktes. Vi bestämde iallafall att jag ska få prata med barnen nu på lördag! Hittills känns det jättebra bortsett från min nervositet som kanske kom i vägen lite för samtalet men det blir nog ännu bättre till på lördag!

 

Nu är det bara att ladda inför lördag och försöka få ner nervositeten tills då!

Ha det så bra!

Lite om mig

Välkommen till min blogg!

Mitt namn är Hanna Sundqvist och den 16 Januari blir jag 19 år. 

Jag går det naturvetenskapliga programmet och i år tar jag studenten!(!!) Mina planer efter studenten är att jobba lite under sommaren och sen i slutet av juli/början av augusti åka till USA som au pair, ett helt år. Jag har länge funderat på det och just nu är jag inne i matchningsprocessen.

På fritiden spelar jag valthorn, umgås med kompisar och pojkvän, tränar yngre spelare i volleyboll och går i skolan. När jag har tid så försöker jag lägga mig tillgänglig på jobbet. 

Den här bloggen kommer handla om tiden innan USA, så som planering, matchning, tankar etc, själva resan och när min resa är över. Om ni vill följa mitt bloggande om min fritid förutom tiden innan au pair så kan ni läsa min andra blogg HÄR

 

Hoppas ni vill följa med på min resa!