hannasundqvist!

What's new?

Hej på er!

Tänkte uppdatera er lite om vad som har hänt med familjerna. Familjen från Chicago, med pappa som var svensk, skickade ett mejl och sa att dom hade valt en annan au pair som inte var lika lik dom som jag var. Det gjorde inte mig så mycket för det kändes inte helt rätt heller. 

För en vecka sen hade jag mitt andra samtal med familjen från Kalifornien och sen dess har vi mejlat lite. Det var några dagar sen jag hörde något från dom dock så kanske skickar iväg ett mejl imorgon eller så. Ska nog iallafall mejla deras au pair och ställa lite fler frågor till henne. Det känns fortfarande jättebra med dom så jag hoppas att dom fortfarande är intresserade av mig! 

Förutom det så har det inte hänt så mycket annat. Det var en familj som skrev och frågade om jag var intresserad av och prata med dom. Men på grund av barnens höga åldrar valde jag och tacka nej. Jag letar mer efter yngre barn, eller där dom har varierande åldrar. Det kändes helt enkelt inte rätt så valde att inte börja prata med dom.

En bild från i somras när man mådde som bäst. I hängmattan med bästa kompisen, popcorn och film. Längtar ju så fruktansvärt mycket till sommaren nu!

 

Ha det så bra! 

Match #11 och #12

Heej!

Så, jag har fått en till matchning. Match #12, som jag fick i måndags tror jag. En familj från Chicago. Dom har två barn och pappan är svensk. Föräldrarna är jättetrevliga och jag ska nog få prata med barnen någon dag också. Vi får se när det blir. Pratade med dom i tisdags och idag. Dom är verkligen jättetrevliga och barnen verkar gulliga av vad jag har hört! Det är svårt och säga något ordentligt om dom eftersom jag inte har pratat med barnen än. Tror det blir helt annat när dom är med i ett samtal. 

Jag har fortfarande kontakt med match #11, familjen från Kalifornien med dotter som sa "I love you", hihi. Sedan vårat samtal i lördags har vi mejlat lite fram och tillbaka och det känns riktigt bra. Det kändes ännu bättre när jag hade pratat med deras nuvarande au pair på Skype. Familjen frågade om jag ville prata med deras au pair och det ville jag ju gärna. Då får man ännu mer perspektiv på hur dom är som personer och hur allt annat fungerar generellt. Man kan väl säga att jag kom skuttandes ner från trappan och log som bara den, haha! Hon var jättetrevlig och besvarade alla mina frågor, och jag älskar verkligen den här familjen! Hoppas verkligen att dom blir min värdfamilj! Så känner jag nu iallafall!

Här ser ni vart Chicago ligger.

Just nu känns det så bra och jag vet verkligen hur det ska kännas för att jag ska kunna tacka ja till en familj.

 

Om nån har någon fråga så är det bara att ställa den så svarar jag jättegärna!<3

Match #10 och #11

Hej!

Jag har fått lite nya matchningar. Match nummer 10 fick jag någon gång under veckan, men jag valde att inte prata med dom då barnen var lite för gamla för mig. Den äldsta var 16 år och den yngsta 8. Dom hade 4 barn så åldrarna passade inte mig alls. Jag har ingen erfarenhet av en 16-åring förutom min syster. Jag tycker att man inte får samma band mellan barnen om de är för gamla. Och en 16-åring är ju mer ungdom än barn. Så det blev ingenting med dom.

Match nummer 11 däremot!!(!!) Matchades med dom i fredags tror jag. Fick ett mejl ganska snabbt från mamman och hon frågade lite och bad mig läsa igenom deras profil. Vilket jag gjorde och jag mejlade tillbaka. Dom verkade jättegulliga men fick först känslan av att de inte skulle passa mig. Men på lördagen bestämde vi att prata och det blev ganska spontant för det blev 10 minuter efter att vi hade kollat när den andra kunde. Och jag fick lite av en chock måste jag säga! HELA familjen var med och pratade på skype! Har alltid bara pratat med mamman (nån gång har pappan också varit med) men barnen och pappan var med nu också! 

Lite om familjen då; dom har tre barn. Två söner och en dotter. Pojkarna är 11 och 8 år och tjejen är 5 år. De bor i Kalifornien uppe vid bergen typ. Det första tjejen säger är "I love you!" Hur glad blir man inte då? Haha, hon var så gullig! Killarna frågade om jag spelade tvspel/datorspel och vilka jag spelade. Det var verkligen jätteroligt att få prata med hela familjen. Vi pratade i lite drygt 30 minuter och det kändes verkligen bra genom hela samtalet. Dom verkar vara en jättebra familj, dom hittar på mycket roligt, klär ut sig till halloween, åker på små roadtrips osv. Blev så glad och log nog hela kvällen efter det.

Helt ärligt, det är en sån här familj jag letar efter. Efter det här samtalet har jag bestämt mig att det nog inte kommer bli något med match #8. Får en känsla av att jag kommer missa så mycket som jag egentligen vill uppleva om jag skulle välja #8. Och det vill jag verkligen inte. Det kändes så bra men jag tror att jag låste mig lite med att jag så gärna ville få en värdfamilj nu. 

#11 känns verkligen jättebra och vi ska prata igen någon dag. Nu är jag mer säker på hur jag vill att min värdfamilj ska vara! 

 

Ha det så bra!

Samtal med match #8

Heej!

Egentligen skulle jag prata med familjen imorgon men mamman mejlade och frågade om vi kunde ta det idag istället och det gick bra. Så idag vid 19.00 pratade vi via skype och vi pratade i 1 h och 20 minuter! Riktigt länge, vi pratade lite om allt möjligt och det kände riktigt bra. Vi har fortfarande lite svårt att få ihop det här med tiden men det ser ut som att vi kan komma på en lösning som fungerar för båda parterna om vi bestämmer oss för att säga ja till varandra. Jag har än så länge bara pratat med mamman, och hon är verkligen jättesnäll! Det känns avslappnat när vi pratar och det gör inget att det blir tysta stunder ibland. Jag ska få prata med pappan nån dag också, men på grund av hans arbetstider måste det bli på en söndag, så vi får se om det kanske blir nu på söndag. Hoppas det. 

Mamman pratade lite mer om barnen och jag måste säga att barnen låter underbara! Dom har alla olika personligheter vilket gör det ännu roligare! Killen älskar sport, mellan tjejen älskar att pyssla och rita och yngsta tjejen älskar musik. Helt perfekt!

Just nu hoppas jag verkligen att de kommer bli min värdfamilj, för jag gillar dom riktigt mycket även fast jag bara pratat med mamman. Men som hon beskriver allt låter det jättebra! 

 

Jag känner mig så lugn och glad nu efter vårat samtal och hoppas att vi ska prata snart igen! Det känns verkligen jättebra!

Upp