hannasundqvist!

Träffat min värdfamilj!

Heej!

Nu har jag äntligen fått träffa min värdfamilj för första gången! Eller ja, jag träffade mamman och båda barnen. Pappan är kvar i Seattle. Eftersom mamman är svensk så är dom här på semester nu i sommar och i helgen skulle dom till Stockholm. Så jag och Eric passade på att ta en helg där. I fredags tåg vi buss upp dit och gick lite på stan. Sen på lördagen var det dags att träffa dom!

Vi bestämde att vi skulle mötas vid fjärilshuset vid Hagaparken. Jag och Eric kom dit några minuter innan dom. Konstigt nog var jag faktiskt inte nervös! 

Det kändes så himla bra! Mamman var så himla trevlig och jag fick en kram av henne direkt! Barnen var lite blyga i början så dom vågade inte ge mig en kram, haha. Det var två andra familjer med också så det var trevligt att få hälsa på mammans kompisar. Och hon var så snäll och bjöd mig och Eric på inträdet till fjärilshuset. Det var verkligen jättefint och trevligt där! Man fick gå bland massa fjärilar och sen fanns det ett akvarium med hajar och massa andra djur. 

Efter en liten stund slappnade tjejen av lite och på en sekund vände det och blygheten var helt borta. Jag bar henne så hon kunde se hajarna ordentligt och sen var det kört, haha. Nejdå, men efter det blev hon jätte fäst vid mig. Det var riktigt roligt faktiskt! Det tog lite längre tid för killen att våga prata med mig men sen släppte det också! 

Det känns verkligen jättebra! Kändes helt naturligt och det var inget stelt alls. Jag har helt klart valt rätt familj! Det var synd att jag inte kunde träffa pappan bara. 

Det fungerade jättebra med Eric också och vi pratade om att han ska komma på besök och grejer, så det var inga problem! 

 

 

Efter att vi hade gått inne i fjärilshuset ett tag gick vi ut och köpte en glass och satt och pratade en stund. Det var lite tråkigt att behöva säga hejdå, men jag får ju se dom om ungefär en månad igen! Tjejen ville stanna kvar med mig, så gullig! 

(Skriver inte ut deras namn än då jag inte har frågat om det är okej.)

 

Det här kommer verkligen bli jättebra! Det kunde inte kännas bättre!

Nu är det bara 37 dagar kvar tills jag flyger till New York och 41 dagar kvar till Seattle!

44 dagar kvar!

Hej!
Tänk att det bara är 44 dagar kvar tills jag åker! Jag vet faktiskt inte vad jag känner just nu. Är fruktansvärt nervös och vissa dagar ångrar jag mig nästan att jag vill göra detta! Främst för att det kommer bli så himla jobbigt att lämna alla här hemma! Men jag är samtidigt så exalterad! Längtar ju sååå mycket!!

Det märks att det börjar närma sig. Sakta men säkert börjar jag bocka av allt från listan med saker som behöver göras!

Jag har varit på ambassaden för min visumansökan. Jag var där i slutet av juli. Det gick jättebra! Stod dock i kö i över 2 timmar för en intervju på knappt 2 minuter. Haha, blev iallafall godkänd och nu har jag mitt visum klart!

Förutom visumet så har jag börjat skicka in alla papper som ska in. Har några kvar som jag behöver posta. Behöver bara köpa frimärken först! Jag har börjat med My Au Pair Courses och är snart klar med dom. 2 veckor innan avfärd ska jag ansöka om internationellt körkort. Sen är allt klart!

Förutom alla papper och kurser som behöver göras så måste jag börja köpa lite grejer som jag behöver där borta. Behöver bland annat köpa resväskor(!!) och beställa linser för ett år! Sen är det ju antagligen fler saker men kommer inte på dom nu!

Åt förresten väldigt god mat i Stockholm med mamma när vi var där för ambassaden!

Fick dessutom hem mitt Travel Kit för nån dag sen. Egentligen ska man få den mycket tidigare men det blev nått fel så jag fick ringa och fråga om den, haha.

Jag har också varit med på en Get Ready Workshop. Där var jättemånga andra au pairer med (det var på internet) och vi fick lite information om vad som gäller innan resan, när man väl är där etc. Då kändes det verkligen som att nu gäller det! Det händer faktiskt! Känns inte som att jag har insett riktigt hur stort det här fakiskt är!! Ett år hemifrån! Från att träffa mina föräldrar, syster, kompisar och Eric(!!!) hur ofta som helst till att kanske träffa några av dom en gång under året och förhoppningsvis nån några fler gånger!

Jag behöver planera in "hejdå-fest". Gud vad mycket som behöver göras!

Och förresten! Jag kommer förhoppningsvis kunna träffa min värdmamma och barnen nån dag inom den kommande veckan! Dom är hemma i Sverige och vi ska försöka hotta någon tid som vi kan träffas! Vore ju otroligt roligt! Så kanske nervositeten släpper lite när det väl är dags att åka!

Ha det så bra!

Upp